19:20 • Вчені з'ясували, як знизити ризик інфаркту і інсульту. | Вчені з'ясували, як знизити ризик інфаркту та інсульту. Спільна група учених з Великобританії і Китаю представила результати великого багаторічного дослідження, яке дозволило фахівцям знайти досить просту формулу здоров'я і довголіття. Для того, щоб підвищити свій захист перед судинними патологіями і не стати жертвою інфаркту або інсульту, фахівці радять людям лише є достатньо фруктів. «Вживання хоча б двох фруктів в день може знизити ризик серцевих захворювань та інсульту на 40%», - заявила, зокрема, автори дослідження. Дана робота вчених з Оксфордського університету і Китайської академії медичних наук виявилася вельми вражаючою за своїми масштабами. У проекті взяли участь майже півмільйона китайців, чиє здоров'я відстежувалась на протязі 7 років. За умовами експерименту, всі учасники не повинні страждати ніякими серцево-судинними захворюваннями і не приймати ліки, що знижують кров'яний тиск. Медики з'ясували, як часто їх підопічні їли фрукти. В ході опитування добровольці повинні були вибрати один з варіантів відповідей: «зовсім не їм фруктів», «щомісяця, 1-3 рази в тиждень», «4-6 разів у тиждень», «щодня». Інтерес фахівців до теми вживання фруктів не випадковий. Існує припущення про те, що вживання в їжу фруктів і овочів відчутно покращує роботу серця - їх антиоксидантны допомагають боротися у шкідливими хімічними речовинами, скапливающимися в організмі і негативно впливають на нормальне функціонування судинної системи. В даному випадку дослідники виявили, що люди, чия щоденна частка фруктів становила 150 грамів, - мали ризик розвитку серцево-судинних патологій на 25-40% менше (на 25% - ішемічного інсульту і на 40% - геморагічного інсульту), порівняно з тими, хто фрукти не їв. Також вчені зафіксували, що ті, хто регулярно вживав фрукти, мали набагато більш низький кров'яний тиск. Нагадаємо, що серцево-судинні захворювання, у тому числі ішемічна хвороба серця та інсульт, вважаються найбільш поширеною причиною смерті у світі. |
Переглядів: 527 |