Форма входу

Реклама

Параметри сайту

 

Валюта

Пошук

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

   
 
 

Календар свят і подій

Погодний інформер

HotLog TOP.GE Business-Key Top Sites

Головна » 2015 » Березень » 14 » • Вчені з'ясували, як знизити ризик інфаркту і інсульту.
19:20

 • Вчені з'ясували, як знизити ризик інфаркту і інсульту.

Вчені з'ясували, як знизити ризик інфаркту та інсульту. Спільна група учених з Великобританії і Китаю представила результати великого багаторічного дослідження, яке дозволило фахівцям знайти досить просту формулу здоров'я і довголіття.


Для того, щоб підвищити свій захист перед судинними патологіями і не стати жертвою інфаркту або інсульту, фахівці радять людям лише є достатньо фруктів.
«Вживання хоча б двох фруктів в день може знизити ризик серцевих захворювань та інсульту на 40%», - заявила, зокрема, автори дослідження.

Дана робота вчених з Оксфордського університету і Китайської академії медичних наук виявилася вельми вражаючою за своїми масштабами. У проекті взяли участь майже півмільйона китайців, чиє здоров'я відстежувалась на протязі 7 років.
За умовами експерименту, всі учасники не повинні страждати ніякими серцево-судинними захворюваннями і не приймати ліки, що знижують кров'яний тиск. Медики з'ясували, як часто їх підопічні їли фрукти. В ході опитування добровольці повинні були вибрати один з варіантів відповідей: «зовсім не їм фруктів», «щомісяця, 1-3 рази в тиждень», «4-6 разів у тиждень», «щодня».

Інтерес фахівців до теми вживання фруктів не випадковий. Існує припущення про те, що вживання в їжу фруктів і овочів відчутно покращує роботу серця - їх антиоксидантны допомагають боротися у шкідливими хімічними речовинами, скапливающимися в організмі і негативно впливають на нормальне функціонування судинної системи.

В даному випадку дослідники виявили, що люди, чия щоденна частка фруктів становила 150 грамів, - мали ризик розвитку серцево-судинних патологій на 25-40% менше (на 25% - ішемічного інсульту і на 40% - геморагічного інсульту), порівняно з тими, хто фрукти не їв. Також вчені зафіксували, що ті, хто регулярно вживав фрукти, мали набагато більш низький кров'яний тиск.

Нагадаємо, що серцево-судинні захворювання, у тому числі ішемічна хвороба серця та інсульт, вважаються найбільш поширеною причиною смерті у світі.
Переглядів: 319